Skaniausiai atrodantis maistas – protingoje pakuotėje

Apie tai, kaip veikia produktų ženklinimas, paprastai daugiausiai kalba vartotojų institutas ir visokios teisinės sistemos. Deja ( o gal – laimei ) šie dalykai negali būti visiška kūryba ir interpretacija. Tam tikrų dalykų vaizduoti ant pakuočių negalima, nes jos klaidina vartotoją. Tačiau kitus dalykus, tokius, kaip spalvų derinius, galima parinkti patiems. Štai mano TOP įpakavimai, kur produktų ženklinimas padaro savo darbą labai gerai, ir iškart norisi tokią prekę nusipirkti.

Bulvių traškučiai

Ženkliname naujus produktusGalima pastebėti, kad dažniausiai traškučių produktų ženklinimas pasitelkia panašų fotografavimo būdą. Iš tiesų, pagalvokime, kas tai yra bulvių traškutis. Jis yra pagamintas iš bulvės. Ta bulvė visą savo gyvenimą praleido žemėje. Paskui išaugo, ūkininkas ją išsikasė su šake, pardavė maisto pramonei ir vuolia. Čia ji buvo malama arba kepama iš karto, maišoma. Kepimas turbūt vyko dideliuose aliejaus puoduose arba dar modernesnėse mašinose. Galiausiai viskas buvo apibarstyta prieskoniais ir sėkmingai supilta į krepšelius. Traškučių gamybai gal teko naudoti forminį kepimą. Pavyzdžiui, norint išgauti į sagą su keturiomis skylutėmis panašius „Oho“ traškučius, o gal tokius vingiuotus kaip „Estrella“. Taigi, su traškučiu yra susiję labai daug aplinkybių. Bet, pavyzdžiui, puodas aliejaus arba bulvių lysvė niekada nėra vaizduojama. Kodėl? Nes tai neparduoda. Parduoda gražios nuplautos bulvės vaizdavimas, nes mes tada jau galime daryti tiesioginę asociaciją. Juk bulvė ne iš kiaušinio išsirito, ir ne iš niekur atsirado. Ji išaugo. Taip pat yra svarbu ir paties traškučio savybės. Nėra vaizduojama, kad jis riebaluotas, yra vaizduojama, kad jis geltonas ir labai traškus. Taip pat jis dažnai imamas fotografuoti ore, rakurse, aplink skriejant jo trupiniams, kitiems traškučiams, puikiai išsiryškinant jo banguotai tekstūrai. Tai ir sukuria jausmą, kad būtinai reikia prisivalgyti traškučių dar šį vakarą. Jeigu bus pavaizduotas žmogus – tai labai laimingas. Toks laimingas, koks būsite jūs, kai pagauti impulso pirksite pakelį ir jį praplėšę pirmąjį traškutį dėsite į burną. Bet nebus pavaizduotas storas, kokiu tapsite, jeigu traškučius valgysite nuolat.

Sluoksniuoti saldumynai

Dar vienas pavyzdys, kaip gera fotografija ir tinkamas rakursas gali skatinti apetitą. Sluoksniuoti saldumynai – pyragaičiai, bandelės, batonėliai, sausainiai – turi puikius skonius būtent dėl to, kad ten gražiai sudėti skirtingi nuostabūs sluoksniai. Žiūrėdami į puikiai nufotografuotą atskira čiurkšle trykštančią karamelę, greta lyg meteorams skriejančius riešutus, po apačia sklendžiantį biskvitą, visa tai atskyrusius tarpus – mes kone pajuntame skonį. Ir perkame.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *